Op 5 juli 2019 is het zo weer ver! Dan is de Klassendag in Amersfoort.

Tijdens de klassendag, die wordt gehouden op 5 juli 2019, kunnen basisschoolleerlingen een kijkje nemen achter de deuren van een aantal monumenten, dat speciaal voor hen is opengesteld. Er is dan voor de leerlingen een gids, die vertelt over het monument.  De Stichting Open Monumentendagen Amersfoort, nodigt u en uw leerlingen graag uit om er dit jaar (weer) bij te zijn. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met het verleden van Amersfoort en een mogelijkheid om achter deuren te kijken, die normaal gesproken niet zo vaak open gaan.

De klassen worden bij de monumenten ontvangen door een ervaren gids. Afhankelijk van het monument waar jullie naar toe gaan duurt het bezoek tussen een half uur en een uur. De kinderen krijgen een interactieve rondleiding, waarbij ook de lesbrief van de Open Monumentendagen gebruikt kan worden. De meeste deelnemende monumenten zijn gelegen in de binnenstad. Om parkeerproblemen te voorkomen heeft het de voorkeur om met de groep op de fiets te komen.

Deze fantastische dag wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers, die elk jaar klaar staan om de kinderen van Amersfoort rond te leiden in de monumenten.