Loes van Overeemlaan 19, Leusden

Zaterdag 11-17 uur / Zondag 11-17 uur

Gratis  rondleidingen langs monumenten op het buitenterrein van Kamp Amersfoort.

Fotograaf: Bram Petraeus

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, gelegen op de grens van Leusden en Amersfoort, houdt de herinnering in stand van het leed dat ca. 47.000 gevangenen moesten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit concentratiekamp heerste een mensonterend regime van honger, mishandeling, dwangarbeid en executies. Naar schatting werd driekwart van de gevangenen naar andere kampen doorgevoerd voor dwangarbeid, waarvan velen nooit zijn teruggekeerd.

Tijdens het Open Monumentenweekend nemen deskundige gidsen u mee naar het buitenterrein en vertellen aan de hand van de diverse monumenten en plekken in het landschap, over de gebeurtenissen die in en rond Kamp Amersfoort hebben plaatsgevonden. Over de schietbaan naar de Stenen Man bijvoorbeeld, maar ook voor het publiek onbekendere plekken op het terrein.

Bent u geïnteresseerd? U bent van harte welkom. Op zaterdag 9 september en op zondag 10 september zijn wij van 10 t/m 17 uur geopend en kunt u zich melden bij de wachttoren. Vanaf deze plek vertrekt elk heel uur een gids. De gratis rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

Voor een bezoek aan het museum gelden normale entreeprijzen.