Project omschrijving

Muurhuizen 104

Za 11 – 17 uur, Zo 12 – 17 uur

Architect Abel Cahen ontwierp het in 1976, maar zijn plan voor deze plek in de monumentale binnenstad stuitte op veel protest. Uiteindelijk werd in 1985 begonnen met de bouw. In zijn ontwerp zocht Cahen aansluiting bij de fijnmazige structuur van de binnenstad. Om sociale interactie, intimiteit en levendigheid te bevorderen, streefde hij naar een multifunctioneel ruimtegebruik met een uitnodigend karakter. Hierdoor ontstond een bouwwerk met zes torens en een wirwar aan steegjes, pleinen, hoekjes en trappen. Het gebouw was bestemd voor de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek, die er in 2009 uit vertrok. Momenteel wordt het pand verhuurd aan diverse culturele en sociaal maatschappelijke organisaties. Het seminarie is verbouwd tot een kleinschalige woonvoorziening.

Expositie

Nu te zien in frame.de.galerie: Puur!

t/m zondag 24 oktober

“Het past heel mooi bij elkaar”

“Prachtige expositie”

“Goed bij elkaar gezocht”

“Indrukwekkend”

“Puur! echt puur”

Complimenten en mooie woorden over Puur!, de nieuwe expositie waarmee Frame.de.galerie zaterdag 28 augustus na anderhalf jaar weer openging.
Wat zijn we blij met deze kunstenaars, die samen Puur! hebben gemaakt.l:
Anne ThossFred OosterhuisLinda van den BergMarjolein TönisRovers & Blum en Willy Schut.

Kom gerust kijken, op vrijdag, zaterdag, zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Er is altijd een kunstenaar aanwezig om over het werk te vertellen.