Muurhuizen 104

Van 23-08 t/m 29-09-2024 in Frame.de.galerie, Muurhuizen 104, Amersfoort.
Open vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur, gratis toegang.

Architect Abel Cahen ontwierp het in 1976, maar zijn plan voor deze plek in de monumentale binnenstad stuitte op veel protest. Uiteindelijk werd in 1985 begonnen met de bouw. In zijn ontwerp zocht Cahen aansluiting bij de fijnmazige structuur van de binnenstad. Om sociale interactie, intimiteit en levendigheid te bevorderen, streefde hij naar een multifunctioneel ruimtegebruik met een uitnodigend karakter. Hierdoor ontstond een bouwwerk met zes torens en een wirwar aan steegjes, pleinen, hoekjes en trappen. Het gebouw was bestemd voor de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek, die er in 2009 uit vertrok. Momenteel wordt het pand verhuurd aan diverse culturele en sociaal maatschappelijke organisaties. Het seminarie is verbouwd tot een kleinschalige woonvoorziening.

Frame.de.galerie organiseert elk jaar tijdens de Open Monumenten Dagen in de Stad van Cahen een speciale expositie.
Dit jaar is dat de expositie Onverbloemd

Onverbloemd: bn., bw. niet verbloemd, zuiver, vrijmoedig, ronduit, frank en vrij, onomwonden, ongeveinsd; de neiging om zich boven de alledaagsche en onverbloemde wezenlijkheid te verheffen; oprecht: duidelijk (bn) : opvallend, uitdrukkelijk, expliciet; — bw. zonder verbloemen, openlijk: onverbloemd de waarheid zeggen.

Kortom een verrassende, hedendaagse expositie van schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek en installaties die voortborduren op, en spelen met, het thema realisme.

Voor meer informatie: www.frame-de-galerie.nl